Magnesiumtabletter

Magnesiumtabletter

Magnesiumtabletter – Tycker du om att röra på dig? Tränar du gärna intensivt och länge? Är påfrestande sporter som löpning, klättring och cykling dina träningsfavoriter? Drömmer du om att springa ett maratonlopp? Då kan du behöva tillskott av magnesium i form av magnesiumtabletter.

M3 Mineral innehåller tre essentiella vitaminer och mineraler som är extra intressanta för dig som tränar mycket. Magnesium, zink och vitamin B6 är en välkänd blandning som uppskattas bland hårt tränande idrottare och styrkeatleter.

ZMA sägs även förbättra sömnkvaliten! Ett populärt magnesiumtillskott. 

219:- / st

ZMA innehåller bl.a. mineralerna zink och magnesium som är viktiga för proteinsyntesen. Zink är även viktigt för upprätthållandet av normala nivåer manligt könshormon. Detta muskelbyggande hormon ökar muskelmassan och återhämtningen. Mycket bra tillskott för dig som tränar mycket och lever ett stressigt liv.

199:- / st

Core ZMA består av en vetenskaplig blandning av aminosyrebundet (kelaterat) zink och magnesium med hög biotillgänglighet samt vitamin B6. ZMA är ett mycket populärt kosttillskott bland bodybuilders, styrkeatleter och elitidrottare och ska intas före nattsömn.

Har högsta möjliga biotillgänglighet med kelaterat zink och magnesium.

Kampanj tom 2/2! 159:- / st

Magnesiumtabletter vid träning

När du tränar och ägnar dig åt sporter och aktiviteter där du svettas mycket kan detta innebära en stor förlust av mineraler, däribland magnesium. För att vår kropp ska fungera optimalt bör vi äta 300-450 milligram magnesium per dag vilket lättast uppnås genom att ta magnesiumtabletter.

Svenskens generellt försämrade matvanor, där näringsfattig snabbmat, alkohol och kaffe är stora bovar, har det blivit svårt för oss att få i oss de rekommenderade magnesiumdoserna via kosten. Magnesium är betydelsefullt för styrning och reglering av en rad fundamentala kroppsliga funktioner, processer och organ.

Magnesium är speciellt viktigt för kroppens förmåga att omsätta och absorbera proteiner och kolhydrater, och aktivering av mer än 300 olika enzymreaktioner samt är avgörande för många cell-, nerv-, skelett- och muskelfunktioner. Magnesiumtabletter hjälper dig vid dålig kosthållning el hög belastning.

Ett enkelt sätt att förebygga ev magnesiumbrist vid träning är att dagligen ta ett magnesiumtillskott i form av magnesiumtabletter.

Effekt vid träning?

Magnesium har alltså stor effekt och verkan i vår kropp. Utan magnesium kan inte en så pass Orka mer med magnesiumtabletter primär kroppsfunktion som muskelavslappning efter en muskelsammandragning fungera. Vi har också magnesium att tacka för reglering av blodtryck, studier har visat att magnesiumtillskott till och med kan sänka ett för högt blodtryck.

Magnesiumtabletter hjälper din kropp att fungera. Blodets förmåga att koagulera styrs även det av magnesium, en funktion som i sin tur förhindrar uppkomsten av blodproppar.

Kroppens reglering av blodsocker är också beroende av magnesium för att fungera optimalt. Alla dessa livsnödvändiga funktioner kan alltså försämras avsevärt eller sluta fungera om du lider av magnesiumbrist som uppstått till följd av intensiv träning och svettning. Tränar du dessutom i ett extra varmt och soligt klimat kan detta innebära kraftigare svettningar och en ännu större risk för magnesiumbrist.

Varma dagar är magnesiumtabletter extra viktigt. Att täcka det dagliga behovet av magnesium är viktigt för dig som jagar bättre träningsresultat och vill slippa reducerade magnesiumnivåer och därmed symptom som kramper, spasmer och ömmande muskler.

 • Magnesiumtabletter hjälper kroppen med muskelavslappning
 • Hjälper din kropp med reglering av blodtryck
 • Magnesiumtillskott hjälper din kropp återställa magnesiumnivåerna efter ett hårt träningspass en varm dag
 • Reparerar kroppens celler
 • Förstärker kroppens skelett
 • Tillskott av Magnesium hjälper hjärtat att fungera
 • Magnesiumtillskott hjälper kroppen att tillgodogöra sig kalcium
Magnesium och tillskott av magnesium i form av magnesiumtabletter el annan form är omtalat i träningskretsar. Detta är givetvis berättigat då mineralen har så pass stor inverkan på många av våra basala kroppsfunktioner. Däribland muskelavslappning och kroppens förmåga att omsätta och ta upp de livsnödvändiga näringsämnena proteiner och kolhydrater.

Högintensiv träning

Ägnar du dig åt högintensiv träning bör du vara uppmärksam på ditt magnesiumintag. Brist på mineralen kan innebära ett flertal riktigt allvarliga åkommor och för idrottare är ökad Bli stark med magnesiumtabletter träningsvärk, muskelkramper och muskelspasmer, energilöshet och utmattning inte direkt välkommet.

Din prestationsförmåga hamnar alltså i riskzonen vid en eventuell brist på magnesium. Nervfunktioner och nervsignaler hör samman med muskelfibrers samarbete och magnesium styr detta.  Utan välfungerande nervsignaler till dina muskler kan du inte prestera på topp och få ett riktigt bra träningsresultat. Magnesiumtabletter fyller på din kropps magnesiumdepåer.

För att orka och fortsätta att ligga på topp gäller det att du som tränar hårt och mycket har en fullgod magnesiumtillförsel till din kropp. Ska du springa ett maratonlopp vill du inte tvingas ge upp efter halva sträckan för att en oväntad utmattning och orkeslöshet sätter in. Ät magnesiumtabletter dagligen så är du bättre rustad för din träning och dina tävlingsmål.

 • Vid högintensiv träning som crossfit behövs ett extra intag av magnesiumtabletter.
 • Vid långdistanslöpning behövs magnesiumtabletter extra mycket.
 • Vid ett tufft simpass är magnesiumtabletter viktigt för att fylla på magnesiumnivåerna.
 • Vid tung styrketräning behövs ett tillskott i form av magnesiumtabletter.
 • Vid stressiga situationer mår du bättre av att ha intagit magnesiumtabletter regelbundet.
 • Vid sömnsvårigheter kan magnesiumtabletter hjälpa dig.

Undvik magnesiumbrist genom att ta magnesiumtabletter

Magnesium har också en nyckelroll när det kommer till vätskeregleringen i kroppen. En funktion som är riktigt viktig vid träning. Regleringen kyler ner dig och ser till att du inte överhettas då du tränar eller anstränger dig hårt.

Under sommarmånaderna blir det med andra ord enklare att förbli lagom tempererad under löpturen om kroppens mineraldepåer är ordentligt välfyllda. Ta dina magnesiumtabletter och orka mer. Det är som sagt kraftiga svettningar som är boven i dramat rörande uppkomsten av magnesiumbrist i kombination med träning.

När svetten tränger ut ur våra porer följer också olika mineraler med. Precis som i vår urin och avföring. Svett består förutom av magnesium även av vatten och salt. Att fylla på med vatten och salter efter avslutat träningspass är därför också av största vikt för att inte drabbas av vätskeförlust och uttorkning.

Med ständigt påfyllda reservlager av magnesium, andra mineraler och essentiella näringsämnen samt vatten kan du som idrottare fortsätta anstränga dig och få goda resultat. Magnesiumtabletterna sköljs lämpligen ner med vatten. Magnesiumtabletter rekommenderas att intas före sängdags då dom har en avslappnande inverkan på kroppen.

Efter ett hårt och längre träningspass kan det vara smart att ta sina magnesiumtabletter närmare inpå passet för att fylla på. Det finns många drycker som innehåller dom mest nödvändiga mineralerna och vitaminerna som är bättre att ta efter passet än enbart magnesiumtabletter för att få i sig flera ämnen.
 • Magnesium tabletter bidrar till ökat välmående
 • Magnesiumtillskott bidrar till minskat antal sjukdagar
 • Minskar träningsvärken
 • Magnesium tabletter hjälper dig sova bättre och vara pigg och utvilad under dagen

Magnesiumtabletter att föredra vid hård träning

Äter du varierat och undviker raffinerade livsmedel som snabbmat med högt socker- och Magnesiumtabletter vid hårt träning fettinnehåll borde du i regel få i dig tillräckligt med magnesium. Men våra marker där grödorna odlas är i vissa fall utarmade samt växer med hjälp av konstgödsel och besprutas med olika onaturliga bekämpningsmedel vilket påverkar magnesiumhalterna och gör att en magnesiumtablett är ett bra komplement.

Trots en nyttig och varierad kosthållning kan du därför ha svårt att få i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler. Tränar du dessutom mycket och vill fortsätta med det ska du satsa på ett kosttillskott med magnesium i form av magnesiumtabletter som är lätta att svälja tillsammans med vatten. Olika personer har anlag för att svettas olika mycket.

Men för att vara på den säkra sidan och få tillgång till mineralens alla positiva effekter på ditt träningsresultat är ett magnesiumtillskott klokt. Bättre och snabbare återhämtning, mer ork och explosivitet, mindre mjölksyra, mindre träningsvärk och reducerade muskelkramper är bara några fördelar med magnesium vid träning.

Med en fullgod dos magnesiumtabletter kan dina muskler slappna av efter påfrestande sammandragningar under intensiva träningspass och du kan njuta av en reducerad muskeltrötthet, det vill säga mindre träningsvärk. Magnesiumtabletternas påverkan på kroppens nervsystem innebär att vår sömn också regleras och påverkas av mineralen. Kvalitativ vila och nattsömn är faktorer som förutom kosten har stor påverkan på ett önskat träningsresultat.

Fördelar med magnesiumtabletter

Att öka ditt intag av magnesium och magnesiumtabletter som idrottare kan alltså leda till en hel rad mirakulöst positiva effekter. Både på ditt allmänna välbefinnande samt resultatet av din hårda träning. Och en bristvara på magnesium kan i sin tur ha lika många förödande konsekvenser på din kropp och på ditt träningsresultat. Fördelar med magnesiumtabletter

Oavsett om man är elitidrottare eller inte vill man inte drabbas av ihållande kramper, ryckningar, sömnsvårigheter eller mer allvarliga sjukdomar som hjärtsvikt, depression, sömnlöshet och benskörhet som en konsekvens av magnesiumbrist så bör man inta magnesiumtabletter.

 • Magnesiumtabletter motverkar muskelkramper
 • Minskar risken för hjärtsvikt
 • Motverkar benskörhet
 • Magnesiumtillskott motverkar sömnsvårigheter
 • Magnesiumtabletter motverkar magnesiumbrist

Magnesiumtabletter sammanfattning

En näringsrik kost är nyckeln till en stark och sund kropp som klarar stora påfrestningar. Tränar du hårt och svettas rikligt och därmed kan befinna dig i riskzonen för att drabbas av magnesiumbrist? Se då till att köpa kosttillskott i form av magnesiumtabletter eller något annat magnesiumtillskott samt se över ditt eventuella kostprogram en gång till.

Innan du inhandlar ett magnesiumtillskott kan du prova att äta fler och mer av speciellt magnesiumrika livsmedel så som mandlar, bovete, rågmjöl, spenat, sojabönor och bananer. Ett enkelt steg mot en starkare och mer uthållig kropp, och med den mindre muskelinflammation och träningsresultat i världsklass. Dock finns det inget enklare än att ta en magnesiumtablett.

Undvik risken att drabbas av magnesiumbrist och beställ ett magnesiumtillskott i form av magnesiumtabletter idag!